Verkoop jij je woning? Dan wil je zeker dat de verkoop zo snel mogelijk rond is tegen een zo hoog mogelijke prijs. Dat heb je zelf in de hand. Ontdek hieronder 5 tips voor een snelle verkoop tegen een maximale prijs.

Vijf tips voor een snelle verkoop tegen een hoge prijs

1. Bepaal een correcte prijs

Het kan aanlokkelijk zijn om de prijs voor je woning zo hoog mogelijk te zetten, met het idee dat je achteraf nog altijd kan onderhandelen. Door dat te doen, schrik je echter heel wat kopers af die niet het vereiste budget hebben en dus je woning links laten liggen. Ga dus resoluut voor een realistische prijs.

Probeer je woning zo objectief mogelijk, dus los van enige emotionele waarde, te beoordelen. Dat doe je aan de hand van de ligging, de grootte, de staat en het type van het pand. Daarnaast hou je ook rekening met bepaalde extraatjes, zoals bijvoorbeeld een zwembad. Vergelijk jouw woning altijd met gelijkaardige panden die in de buurt te koop staan.

Zo’n prijsbepaling is eigenlijk specialistenwerk. Het is daarom aan te raden om advies te vragen aan een professional, die jouw woning voor jou komt schatten (zie verder). CBI IMMO biedt een gratis schatting aan. Zo ben je verzekerd van een juiste prijszetting.

2. Zorg voor een onvergetelijke eerste indruk

Potentiële kopers vormen op slechts enkele seconden een mening over je woning, en dat gebeurt tegenwoordig op het internet. Het is daarom essentieel om je woning zo aantrekkelijk en zo ruim mogelijk voor te stellen op een immowebsite.

Ruim je huis op en verwijder alle onnodige accessoires en meubels. Maak het ook zo licht mogelijk: open de gordijnen of laat enkele lampen branden. Neem dan professionele foto’s, bij voorkeur op een heldere dag. Heb je hier zelf geen oog voor, laat dan een vriend, familielid of professional de foto’s nemen. Ze zijn immers te belangrijk. CBI IMMO gaat nog een stapje verder. Wij werken met een 360°-fototoestel dat een virtuele tour door de woning genereert.

Ook bij een bezoek van een potentiële koper zorg je er uiteraard voor dat alles netjes is en zo mooi mogelijk oogt. Neem je tijd voor het bezoek en zorg dat je alle vragen kan beantwoorden.

3. Omschrijf alle pluspunten van je huis

De meeste immowebsites laten heel wat ruimte voor een beschrijving van je pand. Het spreekt voor zich dat je aan de potentiële koper meedeelt welke ruimtes er zijn in de woning, hoe de woning is ingedeeld, wat de oppervlakte is, of er een tuin is … Maar laat het daar niet bij. Beschrijf ook zo goed mogelijk de sfeer van de woning: fris, modern en licht, of net charmant en gezellig. Zo spreek je meteen de juiste doelgroep aan.

Zijn er werkpuntjes aan de woning, beschrijf die dan als een opportuniteit voor de kopers om zelf hun stempel op de woning te zetten. Lieg de koper zeker niets voor.

Verplaats je ten slotte in het hoofd van een potentiële koper. Misschien is de nabijheid van scholen of sportfaciliteiten voor jou bijvoorbeeld niet belangrijk, maar het is zeker het vermelden waard.

4. Vergeet de juridische verplichtingen niet

Als verkoper moet je je aan bepaalde regels houden. Bereid je dus goed voor. Als je tijdens het verkoopproces nog bepaalde attesten of informatie moet opvragen, dan kan dat de verkoop aanzienlijk vertragen. Bovendien kan dit wantrouwen wekken bij een potentiële koper. Denk bijvoorbeeld aan het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC), bepaalde keuringsattesten, vermelding van stedenbouwkundige gegevens … Naargelang je woonplaats kunnen er verschillende regels gelden. Informeer je dus vooraf.

5. Schakel een professional in

Zonder enige ervaring zelf je woning verkopen, is geen sinecure. Je neemt daarom het best een professional onder de arm, die de tips & tricks kent. De verkoop van je woning is immers te belangrijk om er niet alles uit te halen.

CBI IMMO heeft een uitgebreid netwerk, tal van promotiemogelijkheden en is op de hoogte van alle administratieve verplichtingen die gepaard gaan met de verkoop van een onroerend goed. Bovendien bieden we jou een gratis schatting aan, zonder enige verplichting. Wij garanderen je een zorgeloze en snelle verkoop tegen een maximale prijs.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.