Bron: www.logic-immo.be

Oriënteren is leren

Het is heel leuk om naar huizen te zoeken, overal binnen te kijken en weg te dromen bij alle mogelijkheden. Maar op de eerste plaats moet je realistisch blijven. Nadat je bent nagegaan wat je zoal belangrijk vindt aan een huis – Een groene omgeving? Een lichte woonkamer? Tuin of balkon? – moet je weten wat het huis mag kosten… en dus wat je budget is. Dat betekent dat je inderdaad eerst een hypotheek moet zoeken. Wees daarbij realistisch. Er is een verschil tussen wat je kúnt betalen en wat je wílt betalen. Het is namelijk geen pretje om iedere maand de eindjes aan elkaar te moeten knopen omdat driekwart van je inkomen aan hypotheek is opgegaan.

Daarnaast moet je ook weten dat er tal van verschillende hypotheekvormen bestaan. De vorm beïnvloedt de hoogte van je maandelijkse hypotheeklast. Zoek dus naar de formule die het best aansluit bij jouw levensstijl.

Houd ten slotte rekening met alle overige kosten. Bij de aanschaf van een huis krijg je namelijk met allerlei kosten te maken die niet gedekt worden door een hypotheek. Ga dus na hoeveel eigen geld je nodig hebt.

Lees meer ...

x